The European Training Foundation- Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) eğitim, öğretim, işgücü piyasasına yönelik düzenlemelerin desteklenmesi amacıyla görev yapan bir Avrupa Birliği ajansıdır. ETF çalışmaları çerçevesinde Avrupa Birliği adaylık sürecinde olan ülkeler ve Avrupa Birliği çevresindeki ülkeler de faaliyetlerin parçası olabilmektedir. 2023 yılını Avrupa Komisyonı tarafından Avrupa Beceri Yılı (European Year of Skills) olarak ilan edilmesi, ETF görev ve sorumluluk teması çerçevesinde çalışmalarının önemini artırmıştır. 

Bu doğrultuda ETF her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Yeşil Beceri Ödülü (Green Skills Award) yarışmasının 2024 yılı çağrısını duyurmuştur. 2024 Yeşil Beceri Ödülü kapsamında "Yeşil Dönüşüm" temasına uygun beceri geliştirmeye odaklanan iyi uygulama örnekleri ve başarı hikayeleri değerlendirmeye alınacaktır. Yenilikçi ve ilham veren fikirlerin tanıtılmasının ve ödüllendirilmesinin amaçlandığı yarışmada işletmeler, şirketler, endüstri ve özel sektör temsilcileri, eğitim sağlayıcı kurum ve kuruluşlar, kamu kurumları, seviye ve tür ayrımı olmaksızın okullar adına bir temsilci başvuru yapabilmektedir. ETF 2024 Yeşil Beceri Ödülü son başvuru tarihi 24 Şubat olup detaylı bilgi  http.//meb.ai/SrLz7S adresinden alınabilmektedir. 

Yapılacak başvurularda, temaya uygun biçimde "Yeşil Beceri" üzerinde odaklanan çalışmaların, faaliyetlerin, projelerin, başarı hikayelerinin ve en iyi uygulamalrın ele alınması, ilgisiz konularda başvuruların gönderilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesi, başvuru formunun içeriğinin net ve anlaşılır bir biçimde İngilizce dilinde doldurulması, forma eklenecek görselin kalite ve içeriğine özen gösterilmesi önem arz etmektedir.