T.C.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

NİZİP EĞİTİM FAKÜLTESİ

PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

 

 

 

Üniversitemiz Nizip Eğitim Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi itibariyle Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmasına karar verilmiştir. Başvuru ile ilgili süreç aşağıda açıklanmıştır. İlgililere duyurulur.

 

 

ONLİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Lütfen açıklamaları dikkatlice okuyunuz…

 

İlgili tarihler

Açıklamalar

3-15 Ağustos 2023

Formasyon programına çevrimiçi (online) ön başvuruların yapılması

18 Ağustos 2023   

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

21-25 Ağustos 2023

Asil listeden kabul edilen öğrencilerin kayıtları

28 Ağustos 2023

Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

29-31 Ağustos 2023

Yedek listeden kabul edilen öğrencilerin kayıtları

30 Eylül 2022          

Derslerin başlaması

 

 

ÖNEMLİ NOT!

Sadece lisans düzeyinde mezun olan öğrenciler ile lisans düzeyinde Pedagojik Formasyon Eğitimini ilk dönem alıp mezun olan öğrenciler başvuru yapabilir. Halen öğrenciliği devam edenler başvuru yapamazlar.

  • Genel kontenjana ve formasyon sertifika programının açılmasına başvurular tamamlandıktan sonra yapılan değerlendirme sonucunda Pedagojik Formasyon Birimi tarafından karar verilecektir. İlgili alandaki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan uygulama sertifikası olan öğretmen sayısı, ilgili bölümde Gaziantep Üniversitesi’nde yer alan akademik danışman sayısı, lisans düzeyinde açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi göz önüne alınarak hem alan hem kontenjanlar ön değerlendirmeden sonra değerlendirilecektir. Yapılacak başvurular ön başvuru niteliğinde olup hangi alanlardan ve kaç kişi alınacağına başvurulardan sonra karar verilecektir.

Başvuru süreci ile ilgili yaşadığınız sorunlarda nizipformasyongaun@gmail.com adresinden veya 0342 523 10 23 (1109 veya 1112) numaralı telefondan iletişim kurabilirsiniz.

  • Bir yarıyılda Öğretmenlik Uygulaması dersi dahil olmak üzere toplamda 5 ders alınacak olup derslerin tamamı yüz yüze olacak şekilde uygulanacaktır. Öğretmenlik Uygulaması ise MEB’e bağlı okullarda yüz yüze olacak şekilde, uygulama öğretmeninin ders programına göre düzenlenecektir.
  • Öğretmenlik uygulamasının cuma günü yapılması planlanmaktadır.
  • Dersler cumartesi günleri (saat 09:00-16:00 arası) olacak şekilde uygulanacaktır.
  • Lisans tamamlama ile mezun olmuş adayların lisans ve önlisans transkriptlerini birleştirerek tek bir PDF haline getirmeleri ve sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 

Programa Başvuru ve Kabul Şartları

Pedagojik Formasyon Sertifika Programına aşağıda belirtilen alanlarda mezun olan adayların kaydı alınacaktır. Her sınıf 60 kişilik gruplar halinde düzenlenecek olup başvuru durumuna göre atamaya esas olan öğretmenlik alanlarında birleştirilmeye gidilebilir.

 

Tablo 1. Atamaya Esas Olan Öğretmenlik Alanlarına Başvurabilecek Yüksek Öğretim Programları

Atamaya Esas Olan Alan

Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte

Adalet (12)***

Önemli!

 

*Adayların, yan sütunda verilen atamaya esas alanlardan herhangi birine başvuru yapabilmeleri için MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul kararı, Mart 2014-2678 sayılı Tebliğler Dergisinde yer alan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nda belirtildiği üzere “Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte” sütunundan birisinden mezun olması gerekmektedir. Atamaya esas alan ile mezun olunan program/fakültenin uyumlu olması gerekmektedir.

 

** Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları tablosu için tıklayınız.

 

*** Yandaki sütunda verilen atamaya esas alanların bazıların önünde yer alan rakamlar en fazla alınabilecek öğrenci sayısını ifade etmektedir.

Aile ve Tüketici Hizmetler (18)***

Beden Eğitimi

Bilişim Teknolojileri

Biyoloji

Coğrafya

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

Elektrik (36) ve Elektronik (18)***

Felsefe Grubu

Fizik

Görsel Sanatlar

Halkla İlişkiler (12)***

İngilizce

Kimya

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri (6)***

Matematik

Muhasebe ve Finansman

Müzik

Okulöncesi

Pazarlama ve Perakende (12)***

Sağlık/Sağlık Hizmetleri

Tarih

Türk Dili ve Edebiyatı

Yiyecek İçecek Hizmetleri

İnşaat Teknolojisi / Yapı Dekorasyon

Gıda Teknolojisi

 

 

 

 

1. Başvuru yapan adayların transkript not ortalamaları yüksekten düşük puana göre sıralanacak ve kontenjan adedince en yüksek ortalamadan başlayarak kayıtlar alınacaktır.

 

2. Belli bir programda kontenjanın dolmaması halinde diğer programlara aktarım yapılabilecektir.

 

3. Programa başvurular çevrimiçi (online) olarak linke tıklayarak yapılacaktır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir belgeyi elden ibraz etmeleri gerekmemektedir. Fakat kesin kayıt yapılırken başvuruda verilen bilgilerin doğruluğuna ilişkin gerekli belgeler adaylardan istenecektir. Başvuru sırasında verilen bilgilerin hatalı olmasından dolayı yaşanabilecek hak kaybından adaylar sorumludurlar.

 

4. Transkriptinde mezuniyet notunun 100’lük karşılığı bulunan adaylar bu notu çevrimiçi (online) kayıt sistemine gireceklerdir. Bu öğrenciler kesinlikle YÖK çeviri tablosunu kullanarak bir hesaplama yapmayacaklardır. Ancak transkriptte diploma notunun 100’lük karşılığı yoksa https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf adresinde bulunan YÖK çeviri tablosunu kullanmak zorundadırlar. Ayrıca DGS ile lisans tamamlama yapmış olan öğrencilerin, her iki transkriptinde bulunan 100’lük sistemdeki notunun ortalamasını alarak çevrimiçi (online) kayıt sistemine girmeleri gerekmektedir.

 

5. Programa başvuru sırasında çevrimiçi (online) başvuru formunun aday tarafından hatasız ve eksiksiz (Türkçe karakterler kullanılarak) doldurulması gerekmektedir.

 

6. Online başvuru formuna yanlış bilgi girilmesi halinde, aynı e-mail adresi ve T.C. kimlik numarası ile başvurunun yenilenmesi ve düzeltilmesi gerekmektedir. Sisteme girilen en son kayıt, başvurunun değerlendirilmesinde kullanılacaktır.

 

7. Kayıt döneminde doğabilecek sorunlarla ilgili olarak nizipformasyongaun@gmail.com adresine e-posta göndererek iletişime geçebilirsiniz.

 

8. Pedagojik Formasyon Sertifika Programına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dersleri bu ilanın ekinde sunulan takvimde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

 

9. Başvuran adayların Tablo 3’te belirtilen Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Akademik Takvimini dikkate alarak kayıt yaptırmaları önerilmektedir.

 

10. Pedagojik Formasyon Programı kayıt ücreti 8.205 TL’dir. Bu ücret adaylardan Tablo 2’de belirtildiği gibi tahsil edilecektir.

 

 

Tablo 2. Ödeme Takvimi Tarih

Ödeme Dönemi Ödenecek Tutar Açıklama
1. Taksit (Kesin kayıt sürecinde yatırılacak) 4.102,50 TL Banka dekontu Nizip Eğtim Fakültesi Öğrenci İşlerindeki Pedagojik Formasyon birimine teslim edilecektir.
2. Taksit (İkinci dönem kayıt zamanı yatırılacak) 4.102,50 TL Banka dekontu Nizip Eğtim Fakültesi Öğrenci İşlerindeki Pedagojik Formasyon birimine teslim edilecektir.

 

 

 

11. Kayıt yapıldıktan sonra veya herhangi bir suretle ücret iadesi yapılmayacaktır.

12. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile ilgili yapılacak herhangi bir yasal düzenleme sonucu oluşabilecek hak kayıplarından Nizip Eğitim Fakültesi sorumlu değildir. Programa başvuran ve kayıt yaptıran adaylar program sonunda başarılı olma durumlarında alacakları belge ile ilgili her türlü sorumluluğu üstlenmiş sayılırlar.

13. Ödemelerin yapılacağı banka ve hesap bilgileri kesin kayıt duyurusunda ilan edilecektir.

14. Felsefe, Matematik ve Müzik alanlarına başvuru yapacak olan adaylar transkriptlerindeki derslerin hangi alana (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık, Matematik veya Müzik) ait olduğu ve dersin hizasında dersin kredi sayısını gösteren, Üniversite Rektörlüğünden alınan resmî belge ile başvurmak zorundadır. Pedagojik Formasyon alması için şart olan gerekli kredileri sağladığına dair mezun olduğu üniversiteden onaylı belgeyi, başvuru esnasında transkriptlerinin başına ekleyerek, tek bir PDF (Portable Document Format) dosyası halinde sisteme yüklemeli ya da nizipformasyongaun@gmail.com adresine mail atmalıdırlar.

 

Tablo 3. Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Akademik Takvimi

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI AKADEMİK TAKVİMİ

1. Dönem (Güz)

30 Eylül 2023

Derslerin başlaması

2-6 Ekim 2023

I. Dönem Dersleri İçin Muafiyet Başvurularının Yapılması

18 Kasım 2023

Ara Sınav

30 Aralık 2023

Derslerin Sona Ermesi 

6 Ocak 2023

Final Sınavı

13 Ocak 2024

Bütünleme Sınavları

AÇIKLAMALAR

1 - Bir yarıyılda Öğretmenlik Uygulaması dersi dahil olmak üzere toplamda 5 ders alınacak olup bunlardan Öğretmenlik Uygulaması haricindeki dersler yüz yüze olacak şekilde uygulanacaktır. Öğretmenlik Uygulaması ise MEB’e bağlı okullarda yüz yüze olacak şekilde, uygulama öğretmeninin ders programına göre düzenlenecektir.

2 - Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ile ilgili her türlü güncel bilgi, açıklama, ders programları, sınav programları ve değişikliklere Nizip Eğitim Fakültesi web adresinden ulaşılabilir.

3 - Ders muafiyet başvuruları, Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından yayınlanan “Nizip Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Yönergesi ile Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ile Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliği” doğrultusunda değerlendirilecektir. Ders muafiyetleri ile ilgili duyurular web adresimizden takip edilmelidir.

4 - Muaf sayılan dersler için ücret iadesi yapılmayacaktır.

5- Öğretmenlik uygulaması dersinden muafiyet söz konusu değildir.

 

Derslere Devam Zorunluluğu

1- Programdaki dersler, sınavlar, eğitim-öğretimle ilgili işlemlerde Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ile Sınav ve Değerlendirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliği’nin hükümleri uygulanır.

2- İlgili yönetmelik doğrultusunda, teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devam edilmesi zorunludur. Sağlık raporu devam yükümlülüğünü kaldırmaz. Devamsızlık yapan öğrenciler sınavlara (Vize/Final/Bütünleme/Tek Ders) alınmaz.

 

 

İletişim Bilgileri

Nizip Eğitim Fakültesi

Telefon: 0342 523 10 23 / Dahili 1109 veya 1112

E-mail:  nizipformasyongaun@gmail.com

Fakülte web adresi: http://nef.gantep.edu.tr/